Kod rabatowy na wszystkie produkty: [JESIENIARA2025]
Kupuj ekologiczne produkty 24h na dobę
Najczęściej wybierane produkty
Nie przegap tej okazji, póki zapasy się nie wyczerpią.
Dostępne tylko:
25Dostępne tylko:
25Wkrótce zapasy się wyczerpią
Nie przegap tej okazji, póki zapasy się nie wyczerpią.
Dostępne tylko:
26Dostępne tylko:
25Dostępne tylko:
28Dostępne tylko:
25Dostępne tylko:
28Dostępne tylko:
25Kategoria: Kuchnia Polska
Naleśniki z kurczakiem i brokułami
Naleśniki z kurczakiem i brokułami to wyjątkowe danie, które doskonale wpisuje się w tradycję polskiej kuchni domowej, choć coraz częściej pojawia się także w restauracjach oferujących nowoczesne interpretacje klasyków. To połączenie delikatnych, cienkich naleśników z aromatycznym farszem drobiowym i warzywnym stanowi świetny sposób na szybki, pożywny, a przy tym bardzo smaczny obiad lub kolację dla
Kolorowa sałatka warzywna z wędzonym kurczakiem
Kolorowa sałatka warzywna z wędzonym kurczakiem to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na domowych przyjęciach, jak i w roli lekkiego lunchu czy kolacji. To połączenie soczystych warzyw z wyrazistym, aromatycznym mięsem kurczaka tworzy propozycję wyjątkowo apetyczną i uniwersalną. Takie sałatki od lat cieszą się popularnością w polskich domach – podawane są
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Sałatka ryżowa z tuńczykiem to jedno z tych dań, które od lat goszczą na stołach Polaków podczas rodzinnych spotkań, świąt czy szybkich obiadów w tygodniu. Przepis na tę sałatkę powstał prawdopodobnie w latach 90., kiedy tuńczyk w puszce pojawił się na dobre w ofertach sklepów. Dzięki szybkości przygotowania i uniwersalnemu smakowi sałatka ryżowa z tuńczykiem
Gołąbki
Gołąbki to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni polskiej, które kojarzy się z domowym ciepłem i smakami dzieciństwa. Stanowią wdzięczną propozycję zarówno na codzienny obiad, jak i na uroczysty stół. Potrawa ta wywodzi się z dawnych tradycji wiejskich, gdzie rolnicy wykorzystywali sezonowe warzywa, przede wszystkim kapustę i zboża, do przygotowania sycących posiłków. Z biegiem czasu
Warstwowa sałatka z selerem konserwowym
Warstwowa sałatka z selerem konserwowym to wyśmienite i uniwersalne danie, które od lat króluje na polskich stołach podczas rodzinnych uroczystości, świąt czy domowych spotkań ze znajomymi. Jej charakterystyczny sposób podania w szklanej misie lub dużym pucharku sprawia, że zachwyca nie tylko smakiem, ale również wyglądem. Korzenie tej sałatki sięgają klasycznych, polskich przepisów, w których ważną
Knedle serowe
Knedle serowe to wyjątkowo smaczna propozycja kuchni polskiej, która doskonale łączy w sobie tradycję i prostotę przygotowania. Ich korzenie sięgają regionów południowej Polski, choć przepis ten można znaleźć w różnych wariantach także w innych krajach Europy Środkowej. Knedle serowe to mięciutkie kluski przygotowywane na bazie twarogu, mąki oraz jajek, formowane w zgrabne kuleczki i gotowane
Sałatka śledziowa z ziemniakami
Sałatka śledziowa z ziemniakami to klasyczne danie, które od lat gości na polskich stołach, szczególnie podczas świąt i rodzinnych spotkań. Ten specjał łączy w sobie tradycyjny smak śledzia z sycącymi ziemniakami, chrupiącą cebulą oraz ogórkiem kiszonym i delikatnym sosem na bazie śmietany lub majonezu. Receptura sałatki jest prosta, a jednocześnie pozwala na eksperymentowanie z dodatkami,
Sałatka z brokułów i kalafiora
Sałatka z brokułów i kalafiora to znakomity pomysł na zdrową i pożywną potrawę, która idealnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas rodzinnych uroczystości. Ten kolorowy, chrupiący miks warzyw pochodzi z kuchni polskiej, gdzie wszelkie rodzaje sałatek cieszą się niesłabnącą popularnością. W polskich domach warzywne sałatki podawane są jako dodatek do obiadu, przekąska
Puszyste placki z jabłkami
Placki z jabłkami to jeden z tych smaków dzieciństwa, które większość z nas doskonale pamięta z kuchni mamy lub babci. To prosty, a zarazem niezwykle apetyczny deser kuchni polskiej, który na stałe zagościł na naszych stołach w jesienne i zimowe popołudnia, ale sprawdzi się doskonale również jako szybkie śniadanie czy podwieczorek. Delikatne, puszyste ciasto z
Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami
Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami to danie, które cieszy się ogromną popularnością zarówno na tradycyjnych, polskich stołach, jak i podczas nowoczesnych przyjęć rodzinnych. Jak większość potraw przygotowywanych z szynki, jajek oraz chrzanu, roladki te wywodzą się z kuchni domowej – przekąsek serwowanych na Wielkanoc, świąteczny obiad, ale także na wszelkiego rodzaju uroczystości,



















